Toont alle 2 resultaten

Food Supplement Vitamin Mineral bevat een volledig complex van die vitamines, mineralen en spoorelementen die belangrijk zijn voor de gezondheid van de huid en die volgens het DR. BAUMANN onderzoek extra dienen te worden ingenomen. Het natuurlijke vitaminegehalte van onze voeding kan door transport, opslag, verwerking enz. verminderen. Om eenzelfde vitamine-inname als bij verse voeding te verzekeren kan dit voedingssuplement worden ingenomen.  Volledig op plantaardige basis en zonder dierlijke ingrediënten.

Vitamine C (Ascorbinezuur) Wateroplosbare vitamine met een antioxidatieve werking tegen vrije radicalen.
Is heel ontvankelijk voor vernietiging door milieu-invloeden. Hoge concentraties van vitamine C vinden we in groenten en fruit. Lange bewaring en schadelijke verwerking van het voedsel vernietigen deze vitamine. Vitamine C is essentieel voor het organisme bij de aanmaak van collageen, voor de normale functie van de weefselstructuur en het immuniteitssysteem. Hogere doses van vitamine C moeten gecombineerd worden met magnesium om de ontwikkeling van stenen in het lichaam te voorkomen.
Calcium: Belangrijk mineraal voor gezonde tanden en beenderen die ook een positief impact heeft op de functie van zenuwen en HART. Daarenboven heeft calcium een positief effect op slapeloosheid,
sommige vormen van menstruatieproblemen en rugpijn.
Kiezelgoer: Belangrijk mineraal voor nagels, huid, haar, beenderen en bindweefsel. Een tekort aan
kiezelgoer kan ontstekingen aan de huid, alopecia, verzwakking van de nagels en geheugenstoornissen veroorzaken.
Selenium:Vitale microvoedingsbouwstof die exact moet worden gedoseerd daar een te hoge of een te lage dosis schadelijk is voor het organisme. Selenium gist immers. Vandaar het belang dat een exacte dosering wordt gegarandeerd. Wetenschappelijk studies bewijzen dat selenium niet enkel beschermt tegen kanker maar ook tegen hartkwalen. Selenium heeft ook een positief effect op artritis en kan de negatieve gevolgen veroorzaakt door milieuverontreiniging door bijv. cadmium, kwik en lood, verminderen. Selenium helpt eveneens bij de behandeling en preventie van roos op de hoofdhuid.
Vitamine B12: werkt huidbarrière herstellend en heeft een ontstekingsremmende functie.
IJzer: Speelt een belangrijke rol bij het transport van zuurstof en voedingsstoffen via het bloed.
Zink: Speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van het immuunsysteem en werkt huidopbouwend.

Het DR. BAUMANN Vitamin B12 Food Supplement bevat de actieve vorm, methylcobalamine, zoals het in het lichaam gebruikt wordt. Daardoor wordt het overgrote deel van de vitamine B12 die je inneemt ook daadwerkelijk in je lichaam ingezet. In het bijzonder aanbevolen voor veganisten, tijdens de zwangerschap en voor personen ouder dan 50.

2